Tuesday, 7 October 2008

pendek atau rendah?

me : ahh... just nice... love it, love it, love it.

ya, itulah monolog doloman ku sebentar tadi, sebaik sahaja aku mengenakan seluar kegemaran ku. baru je ambil dari kedai tailor di ou tengah hari tadi bersama along yang dah pandai drive kereta cha ngan machonya. mulutnya pon tak kurang hebat dari mulut cha tatkala memandu. memaki hamun setiap salah laku pemandu kenderaan yang lain, tetapi gelak cam ala2 miss world plus segan2 kucing bila sendiri buat salah.

kembali kepada seluar tersebut.hitam warnanya.tidak sendat di bahagian pehaku yg macam drumstik nih. sayang giler seluar nie. sayang lagi bile igt harganya.

apa isu dengan seluar? ada apa dengan seluar? bukan seluar isu yang sebenar, tapi tahap ketinggian. apa kaitannya? bile dah pendek, seluar yang dah dibeli, semua kene potong kasik pendek laaa... tu yang leceh tu. seluar semua cantik2, tapi panjang sangat la.. nampak gelebeh bila pakai. sob3. (T_T)

kalau tak potong seluar tuh, mula la nak lipat2. pastuh mulalah nampak koyak2 cam rockers. cumanye, rockers koyak kat lutut, peha, nih kat buku lali. pendek punye pasal. dalam erti kata lain yang lebih sopan: rendah. rendah, bukan rendang.

solusi? carilah kedai seluar yang ada servis untuk memotong seluar on da spot.

moral of the story: sayangilah seluar anda.

7 comments:

Farhan Iqbal said...

pendek rendah ke katik?

ke kanak2?

ke dak sekolah rendah?

jwpn: mmg dh cantek da tinggi tu utk setiap org...terima sudah...kang tinggi, x nmpk comel...

pada mata org, mmg ada je tak kena..betenang sudah...

fitto said...

huu..pendek tapi spesel..=P
oit, im going bak home dis 18..lgpon tgh xm nw..
i gues v shud met after my cuti sem abes la wic is on 15nov..
senang cite tym u cuti skali..bln 12 aite? okes..

ps: i told my dad bout lmab..he sokong u..aww...huhu but i din tel him u nk jd anak angkat.muahehe

i.way said...

to farhan iq: haha, yep, we are all just nice the way we are. Allah knows da best for us.thnx beb

to fit: ko tak gtau mengape????

sya-shan said...

i.way? dats my group project's email. asal la slalu terbagi komen using dat account. aiyo

fitto said...

duh..patot pelek semacm je..wonderin whos i.way..adess kamuh nola..dory syndrome..hhee

fairuz said...

oit, finally im reading ur blog.by accident. haha. bile nak call lagi??

sya-shan said...

to fit: iway.. projek2, bile la nak abeh.

to fairuz: bile ak nk kol lg? bile tiba masanya, kan ku dail nombor mu~ jgn riso, ak mebe nk g penang lg. tunggu ya... :P