Wednesday, 24 September 2008

perkara yang menggelapkan ati

qiamulail di masjid utp...
orang ramai diminta hadir di masjid jam 4.30 pagi.nola dan haizi tiba di masjid jam 5.30 pagi.tatkala orang ramai sedang bersahur... bukan lagi qiam... muahaha...tanpa membuang masa, kami bersolat...
.......
.......
......
selesai solat subuh, ada tazkirah oleh ustaz. kandungan tazkirah adalah perihal hati.. posisi para jemaah wanita yang terlindung, membuatkan ramai org yg terbaring sambel mendengar tazkirah. mataku layu, sedaya upaya memberikan perhatian keatas tiap2 kata ustaz. menghayati slide2 yang dibuat khas untuk tazkirah pagi itu.

kandungan slide;
PERKARA2 YANG MENGGELAPKAN HATI
1.BANYAK MAKAN...

dan mata ku makin kuyu... ku cuba menahan mata ku dari lelap... dan apabila ustaz menekan butang pada keyboard... barisan seterusnya terpapar...

2.BANYAK TIDUR

owh tidak.. ako terasa... tapi kini... daku sudah meletakkan kepala diatas lantai... kepala dan mata dah makin berat.... dan.....
ku buka mataku.... semua orang dah bangun, melipat dan mengemas telekung, bersiap2 untuk menginggalkan masjid...

-_-'

gelap la ati kalo camni selalu...
asal ngantuk je tido,
asal tensi je tido,
asal lapa je tido,
adeyh.

kawan2, ada tak ubat dat works opposite from the sleeping pills?
....
...
.
moral of the story: sleeping is NOT always the best thing to do

4 comments:

Farhan Iqbal said...

ubat to make u sleep or not to make u sleep?

kalo xmo tido, tlg la kasi aku tampo ko...
:P

tak pon, gerakkan badan anda yg penuh dengan isi2 yg tak sepatutnya just before anda berasa mengantuk...borak dan teruskan berborak...and jgn baring...

dat would do...
and ouh, drink a cup of water too..

emiLLanky said...

lecturer aku kate kalo xnk ngantok bakar bulu mate...ive nvr done dat. jus wana share wif u..haaaa

sya-shan said...

farhan iqbal : antara sume solusi yg ko bg tuh, ako rase, baek ko tampo je. konpem ako tak tido dah, tp pengsan tros. ahaha. thnks

emillanky : ape ko try dlu... gehehe

haizatul hafizah hussain said...

utk mengelakkan ngantuk, jgn pandang belakang (jgn pandang ke katil mu)..hehe...anyways, best kan g ke masjid sama2...walaupun lambat..huuhu